Kotimainen tuotanto ja vastuullisuus

Miksi kannattaa valita kotimainen tuote?

 • Suomessa valmistetun vaatteen valmistusolot kestävät tarkastelua. Kaikki Hujauksen vaatteet valmistetaan alihankintana yhteistyökumppaneillamme Espoossa, Tampereella ja Säkylässä. Korut ja asusteet valmistetaan Tampereella ja Porissa. Tiedämme ketkä tuotteemme valmistavat ja esimerkiksi sen, että työntekijöillä on inhimilliset työajat ja työolot, ja he tekevät työtä omasta halustaan. Kotimaisen tuotteen ostamalla voit olla varma, että tekijöiden hyvinvoinnista huolehditaan. Kaikille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus.
 • Kotimainen tuote työllistää ja kerryttää verotuloja Suomeen. Esimerkiksi kun me lisäsimme tuotantoa vastaamaan jälleenmyyjien tarpeita, ompelimo palkkasi lisää vakituista työvoimaa ja työllistää lisäksi kiireapulaisina useampaa henkilöä. Lisäksi työllistämme suoraan mm. mallimestaria, valokuvaajaa ja tilitoimistoa. Tilaamme kotimaisilta valmistajilta ja toimittajilta myös mm. kankaita, tuotelappuja, paperikasseja ja pakkausmateriaaleja. 
 • Tuotanto on lähellä, joten meidän ei tarvitse arvata menekkiä reilusti etukäteen, vaan voimme teettää tuotetta kysynnän mukaan tarvittaessa lisää. Näin meille ei myöskään jää myymättömiä tuotteita eikä hävikkiä valmistuotteista synny, vaan myymme kaiken sen minkä valmistamme. Teemme tiivistä yhteistyötä ompelimoiden kanssa; mikäli esimerkiksi tuotteessa on virhe ja sauma pettää, ompelimo pystyy korjaamaan sen ja tuote pääsee takaisin käyttöön.
  • Kotimaisen tuotannon ansiosta voimme tarjota laatua, vastuullisuutta, aitoa vuorovaikutusta ja käytännöllisiä malleja. Meillä tuotekehitystä tehdään yhdessä asiakkaidemme kanssa, ja moni tuote on syntynyt suoraan teidän toiveistanne. Esimerkiksi housujen suhteen aloitimme aikanaan legginseillä ja olohousuilla, mutta korona-ajan etätyösuosituksen päättyessä, toivoitte hartaasti siistejä housuja etätyöcollareiden tilalle ja nehän me tietenkin teimme. Uusimpina asiakastoiveina olemme toteuttaneet mm. LONG-malliston pitkällä lahjepituudella sekä kokoskaalan laajennuksen asteittain kokoon 3XL.
  • Kannustamme harkittuihin ja pitkäikäisiin vaatehankintoihin. Teemme vaatteita jokapäiväiseen käyttöön, emme koristeeksi vaatekaappiin. Vaatteemme ovat materiaaleiltaan ja malleiltaan mukavia, käytännöllisiä ja toimivia, helposti yhdisteltäviä ja ajattomia.

  Vastuullisuus 

  Kotimaisen tuotannon lisäksi haluamme toimia mahdollisimman vastuullisesti myös materiaalien ja muun toimintamme osalta.

  • Kaikilla kankaillamme on Öko-tex 100 -sertifikaatti, joka tarkoittaa, että materiaali on käyttäjälleen tutkitusti turvallinen. Standardi rajoittaa haitta-aineiksi katsottavien kemikaalien käyttöä ja takaa, että materiaali on ihoystävällinen ja väriaineet myrkyttömiä.
  • Lähes kaikki käyttämämme puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Global organic textile standard eli GOTS -sertifikaatti edellyttää, että käytettävän kuidun tuotannosta vähintään 95% on luomutuotantoa. Viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita ja lannoitteita, maaperää suojellaan vuoroviljelyllä, tuotannossa käytettävää vettä kierrätetään tehokkaasti ja vesi puhdistetaan tuotannon jälkeen. GOTS edellyttää myös Kansainvälisen työjärjestön ILO:n asettamien kriteerien noudattamista koko tuotantoketjun työnantajilta. Näihin kriteereihin kuuluu mm. kohtuulliset työajat ja palkat sekä turvalliset työolosuhteet. Lisäksi lapsityövoima, pakkotyö, syrjintä ja muu epäinhimillinen kohtelu on kiellettyä.
  • Kaikki käyttämämme villa on mulesing-vapaata. Käyttämämme merinovillan alkuperämaa on Argentiina ja Uruguay ja merinovilla neulotaan kankaaksi Suomessa.
  • Suurin osa kankaistamme valmistetaan ja painetaan Portugalissa. Osa kankaistamme tulee Suomesta ja lisäksi pieni osa Liettuasta.
  • Kuosikankaat meille suunnittelevat kotimaiset kuosisuunnittelijat kuten Outi Virtanen eli Sokru. Kuosisuunnittelussa otamme jo suunnitteluvaiheessa huomioon kestävyyden esimerkiksi niin, ettemme paina tasaisen tummapohjaisia kuoseja digipainona, sillä nämä pysyvät usein harmittavan lyhyen aikaa hyvänä. Oletko tullut ajatelleeksi, että kuosiin myös mahdolliset pienet ikitahrat häviävät helpommin kuin yksiväriseen vaatteeseen, mikä lisää vaatteen käyttöikää.
  • Materiaalihävikkiä esim. kankaiden leikkuussa pyrimme minimoimaan mahdollisimman tehokkailla leikkuusuunnitelmilla ja kehittelemään tilkuille jatkokäyttöä. Neulehameemme valmistetaan täysin zero waste -menetelmällä, jolloin hukkaa ei synny lainkaan. Tiesitkö muuten, että mm. scrunchiet ja hiuspannat on valmistettu oman vaatetuotantomme ylijäämäpaloista?
  • Tavoiteemme on, että vaihdot ja palautukset pysyvät hyvin matalalla tasolla, eikä ylimääräisiä kuljetuksia tätä kautta tulisi. Se on ekologisinta ja myös helpointa sekä meille että asiakkaalle. Siksi olemmekin panostaneet tuotekuviin sekä tuotteen kuvailuun sanallisesti mahdollisimman tarkasti. Lisäksi olemme pyrkineet tekemään oikean koon valinnan mahdollisimman helpoksi; meillä on vartalon mittataulukko, sekä mallikohtainen vaatteen mittataulukko ja mittausohjeet kuvineen ja autamme mielellämme koon valinnassa sähköpostitse info@hujaus.fi