Vinkit vaatehuoltoon

Huolto ja säilytys:

Muistathan, että vaatetta ei kannata pestä rutiininomaisesti, vaan vasta silloin kun se pesua oikeasti tarvitsee. Useimmat tahrat voi käsitellä paikallisesti, harvasta pesuvälistä kiittää luonto ja vaate! Tuuletus raikastaa useimmat materiaalit, kokeile tuulettaa myös housut. Erityisesti villalle tuuletus on erinomainen raikastuskeino! 

Suosittelemme vaateharjaa osaksi vaatteen huoltoa, se korvaa tarraharjan ja poistaa monet tahrat, hilseen ja eläintenkarvat. Erityisesti siistien housujen ponto roma -neulokselle tarraharja on täydellinen apuri; harjaa housut ulko- ja sisäpuolelta niin saat sekä ulkopuolelta tulleen pölyn että ihosta irronneen hilseen helposti pois ilman turhaa pesua.

Vaatehöyrystin on myös loistava apuri, sillä saat vaatteen raikkaaksi ja siistiksi helposti ja nopeasti. Höyrystin sopii kaikille materiaaleillemme, kun valitset oikean lämpötilan.

Säilytä vaatetta ilmavasti, villa- ja lyocelltuotteita ei kannata roikottaa henkarissa hartioista, sillä se saattaa vaikuttaa vaatteen muotoon. Mikäli haluat säilyttää tuotteet henkarissa ne kannattaa laskostaa henkarin vaakapuolalle. Housut voit säilyttää ilmavasti viikattuina tai henkarin vaakapuolalla.

Pesu, kuivaus ja kuosittelu:

Noudata tuotteen pesulapusta löytyvää pesuohjetta. Lyocelltuotteet pestään hellävaraisesti hienopesulla, lyocell ei kestä kovaa linkousta. Myös ponto roma housut pestään hienopesuohjelmalla. Kaikki vaatteet kannattaa pestä nurinpäin käännettyinä, sillä se säästää kankaan pintaa. Pese vaatteet aina samansävyisten kanssa. Mikäli tuotteessa on nyörejä tai nauhoja, ne kannattaa ehdottomasti sitoa ennen pesua ja sulkea myös vetoketjut ja napit.

Mikään tuotteemme ei ole tarkoitettu kuivattavaksi kuivausrummussa, kuivausrumpu kuluttaa vaatteen pintaa, haalistaa värejä ja lisää kutistumaa. Kuivaa vaatteet ilmavasti ja väljästi, villa- ja lyocelltuotteet kannattaa kuivata tasolla.

Varsinkin ponto roma housut, neulehameet ja merinovillatuotteet kannattaa kuositella pesun jälkeen. Kuosittelu tarkoittaa vaatteen muotoilemista, eli esimerkiksi lahkeiden hellää venyttelyä takaisin pituuteensa.

Mikäli kaipaat lisävinkkejä vaatehuollossa, laita viestiä info@hujaus.fi